هر آنچه که درباره مصرف خمیردندان باید بدانید...

در صورت نیاز به مشاوره تماس بگیرید 09129557140

ارزیابی تطبیقیِ اثرِ ضد میکربیِ ژل دندانِ آلوئه ورا و دو خمیر دندانِ تجاریِ محبوب

مولفان: دیلیپ جورج؛ شام اس. بات؛ بینا آنتونی
تاریخ دریافت مقاله: 29 نوامبر 2007
تاریخ پذیرش مقاله: 8 فوریه 2008

مقاله خمیردندان  پایین بررسي توان انتي باكتريال خميردندان فوراور با خميردندان هاي پپسدنت و كولگيت در محيط ازمايشگاهي است كه من خلاصه اي از اين مقاله و همينطور برای دریافت اصل مقاله می توانید با ما در تماس باشید.
ارزیابی تطبیقیِ اثرِ ضد میکربیِ ژل دندانِ آلوئه ورا و دو خمیر دندانِ تجاریِ محبوب :

یک بررسیِ آزمایشگاهی
 
چکیده:
آلوئه‌ ورا (آلوئه‌ ورا باربادنسیس میلِر) برای درمان بیماری‌های زیاد و متنوعی پیشنهاد شده است اما تاکنون از این گیاه در دندان‌پزشکی استفاده‌ی زیادی نشده است. در این مقاله، به بررسی کاربردهای این گیاه پرداخته و نتایج یک تحقیقِ آزمایشگاهی را بیان می‌کنیم که در آن، اثرِ ضد میکروبیِ ژل دندان آلوئه ورا، با دو نمونه از خمیردندان‌های تجاریِ موجود در بازار مقایسه شده است. نتایج اولیه‌ی این تحقیق نشان داد که ژل دندان آلوئه ورا و خمیردندان‌های مورد بررسی، به یک اندازه در برابر کاندیدا آلبیکانس، استرپتوکوک موتانس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، انتروکوک فکالیس، پرهوتلا اینترمدیا​​، و پپتواسترپتوکوکوس آناروبیوس موثر هستند؛ اما اثرِ ضدمیکربیِ ژل دندان آلوئه‌ورا در برابر اس. میتیس، بیش‌تر از خمیر دندان‌های مورد بررسی بود.
مقدمه
موفقیت هر خمیر دندان تا حدی وابسته به توانایی آن خمیر دندان در دفع میکروفلورهای بیماری‌زایِ دهان است. سال‌هاست خمیر دندان‌های حاوی فلوراید در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند و تحقیقات وسیعی نیز صورت گرفته که توانایی این خمیر دندان‌ها در ایجاد مقاومت در دندان‌ها را مورد بررسی قرار داده اند .
ژل یا لعابِ به دست آمده از آلوئه باربادنسیس میلر (که با نام آلوئه ورا نیز شناخته می‌شود) یکی از درمان‌های محلی مطمئن و قابل اعتمادی است که می‌تواند هم به عنوان عامل مرطوب‌کنند و هم برای درمان سوختگی‌های جزیی و خراش‌های موضعیِ پوست مورد استفاده قرار گیرد. آلوئه ورا گیاهی شبیه کاکتوس است که در واقع، از تیره‌ی سوسنیان به شمار می‌رود. اگرچه بیش از 300 گونه گیاه آلوئه وجود دارد، اما گونه‌ی آلوئه باربادنسیس، بهترین خواص دارویی و پزشکی را از خود نشان می‌دهد.
اولین کاربردهای نوین آلوئه ورا در دهه‌ی 1930 و برای درمان سوختگی‌های ناشی از تابش و تشعشعات بود . بعلاوه، مشخص شده است که آبِ آلوئه ورا که از داخل این گیاه به دست می‌آید، تاثیرات سودمند فراوانی برای بدن انسان دارد .
خواص آلوئه باربادنسیس میلر در صورتی افزایش می‌یابد که برداشت این گیاه، سه سال پس از کاشت صورت گیرد. این در حالی است که خواص تغذیه‌ایِ این گیاه، 12 سال پس از کاشت، کاهش می‌یابد . اگر گیاه آلوئه ورا به مدت بیش از دو ساعت در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرد، خواص خود را به طور کامل از دست می‌دهد زیرا این گیاه، به راحتی اکسید می‌شود. در نتیجه، لازم است که آن را تحت استانداردهای داروشناسی قرار دهیم تا بتوانیم عمر گیاه را طولانی تر نموده و استفاده بهتری از آن بکنیم. سازمان‌های غیرانتفاعی‌ای مانند «شورای بین‌المللی علومِ آلوئه» استانداردهایی را برای این گیاه به تصویب رسانده‌اند و مهر کیفیت این سازمان‌ها، نشان‌دهنده‌ی نظارت بر کیفیت محصولات آلوئه ورا است (مهر کیفیت را برای محصولات آن ارائه داده اند). محصولاتی که موفق به دریافت مهر مذکور شوند، خواص و مزایای بیشتری به نسبت سایر محصولات آلوئه دارند زیرا مهر شورای بین المللی علوم آلوئه فقط به محصولات اعطا می شود که خواص درمانیِ آن‌ها به اثبات رسیده باشد .
این ارزیابیِ آزمایشگاهی، به مقایسه‌ی فعالیتِ ضدمیکروبیِ یک ژل دندان آلوئه ورا با دو خمیر دندان تجاری محبوب می پردازد. این خمیردندان‌ها از نظر کارایی شان در برابر هفت میکرو ارگانیسمِ بیماری‌زا که در ایجاد بیماری های دهان فعال هستند مورد آزمایش قرار گرفته اند. هدف از نتایج این تحقیقات، آن است که تاثیر ضد میکروبیِ هر یک از این خمیر دندان‌ها را در برابر هر یک از گونه های خاص نشان دهیم.
مواد و روش‌ها
در این پژوهش، برای نشان دادن فعالیتِ ضد میکروبی، از یک ژل دندان آلوئه ورا (ژل دندان فورِور برایت، محصول شرکت فورور لیوینگ، اسکاتس‌دِیل، آریزونا، 888.440.2563) استفاده کرده ایم که در این تحقیق، آن را خمیر دندان الف می نامیم. همچنین از دو خمیر دندان تجاری نیز  استفاده کرده‌ایم که عبارت اند از: خمیر دندان ب، خمیر دندان پپسودِنت (محصول یونیلیوِر، انگلوود کلیفس، نیوجرسی، 201.894.7760)؛ و کولگِیت (محصول کولگیِت- پالمولیو، کانتون، ماساچوست، 800.821.2880)، که در این تحقیق، آن‌ها را به ترتیب، خمیر دندان ب و خمیر دندان پ می‌نامیم. این تحقیق از محیط کشتِ منجمد خشکِ برای گونه‌های مرجع (شامل استرپتوکوکوس موتانس، کاندیدا آلبیکنس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، اس. میتیس، انتروکوک فکالیس، پرهوتلا اینترمدیا، و پپتواسترپتوکوکوس آناروبیوس) استفاده کرده است. ارگانیسم ها در آبگوشت سويا با نمك و سديم پيروات کشت داده شدند و به محیط های گزینش شده انتقال داده شدند.

نتيجه گيري

 تحقیق آزمایشگاهی ثابت کرد که ژل دندان آلوئه ورا به اندازه‌ی دو خمیر دندانِ تجاریِ مورد استفاده در تحقیق، می‌تواند تمام ارگانیسم‌های مورد بررسی را کنترل نماید. بعلاوه، ژل دندان آلوئه ورا اگرچه فاقد محتوای فلورایدِ اضافی است اما در مقابله با ارگانیسم اس. میتیس، تاثیری بیشتر از خمیر دندان‌های مورد بررسی دارد. با این حال، برای تضمینِ این نتایج و اطمینان کامل از تاثیر این محصولاتِ دندان، باید آزمایش‌های بالینیِ بلندمدتی را به انجام رساند که در آن‌ها، نمونه‌های بالینی بیش‌تری ایزوله و تحت بررسی و آزمایش قرار گیرند.

  خصوصیت خمیردندان فوراور


۱- باعث جلوگیری از خونریزی لثه می‌شود.

۲- بهبود زخم‌های دهان.... تنها کافیست مقداری از آن را روی محل آسیب‌دیده قرار دهید.

۳- بوی بد دهان... کافیست مانند یک خمیردندان معمولی از آن استفاده کنید.

۴- کمک به افراد سیگاری... مقداری از آن را روی لب‌ها قرار دهید

۵- کمک به سرفه... مقداری از آن را ببلعید.

۶- رفع جوش ... کمی از آن را روی جوش ها بمالید.

۷- درمان سرماخوردگی ... با آب داغ مخلوط کرده و استنشاق کنید.


۸- رفع سردرد. مقداری از آن را روی پیشانی بمالید.

۹- درمان گزیدگی پشه و مورچه... کمی از آن را روی محل گزیدگی بمالید.

۱۰- سوختگی و زخم‌های پوستی... به‌سرعت کمی از آن را روی پوست آسیب‌دیده قرار دهید.

۱۱- می‌تواند برای رفع خشکی، تیرگی، ترک و زخم‌های پا استفاده شود.

۱۲- به رفع ترک و خشکی پاشنه پا کمک می‌کند.

۱۳- به تسکین درد سوراخ دندان کمک می‌کند... کافیست مقداری از آن را روی محل درد قرار دهید.

۱۴- می‌توان از آن برای شستشوی صورت استفاده کرد... استفاده منظم.

۱۵- درمان بواسیر... به‌صورت خارجی استعمال شود.

۱۶- عارضه‌های پوستی... مانند عفونت‌های قارچی.

۱۷- درمان زخم‌ها... مقداری از ژل دندان را روی زخم قرار دهید.

۱۸- برای تسکین گلودرد... کمی از خمیردندان را با آب گرم مخلوط کرده و قرقره کنید.


اطلاعاتی درباره‌ی مولفین

دکتر جرج، استادیار گروه دندانپزشکی اطفال و پیشگیری از بیماری‌های دندان در کالج پوشگاگیری دانشگاه علوم دندان تیرووالام در کرالای هندوستان است. دکتر بات، استاد و مدیر گروه دندانپزشکی اطفال و پیشگیری از بیماری‌های دندان در کالج بیمارستان دندانپزشکی ینوپویا در مونگالور کارناتاکای هندوستان است. و دکتر آنتونی، استاد گروه میکروبیولوژی کالج بیمارستان فادر مولر در مونگالور کارناتاکای هندوستان است.
منابع
1. Itthagarun A, Wei SH. Analysis of fluoride ion concentrations and in vitro fluoride uptake from different commercial dentifrices. Int Dent J 1996; 46(4); 357-361.
2. Collins CE. Alvagel as a therapeutic agent in the treatment of roentgen and radium burns. Radiol Rev Chicago Med Rec 1935; 57:137-138.
3. PDR for herbal medicines. Montvale, NJ: Medical Economics Company; 1998:631.
4. Red book, 2004. Montvale, NJ: Thomson Healthcare; 2004:53.
5. Tyler V. The honest herbal: A sensible guide to the use of herbs and related remedies, ed. 3. New York: Pharmaceutical Products Press; 1993: 25-28.
6. Krinsky DL, Hawkins EB, Pelton R, Willis NA, Lavalle JB. Natural therapeutics pocket guide, ed. 2. Cleveland: Lexi-Comp, Inc.; 2003: 379.
7. Venkatrama EV. The miracle worker. New Indian Express 2005; November 22:3.
8. Gold DG, Jordan HV, Van Houte J. A selective medium for Streptococcus mutans. Arch Oral Biol 1973; 18: 1357-1364.
9. Ananthanarayanan R, Panicker CKJ. Text book of microbiology, ed. 7. Hyderabad, India: Orient Black Swan; 2005: 628.
10. National Committee for Clinical Laboratory Standards. Performance standards for antimicrobial disc susceptibility tests; approved standard, ed. 8. Wayne, PA: National Committee for Clinical Laboratory Standards; 2003: 9.
11. Wynn RL. Aloe vera gel: Update for dentistry. Gen Dent 2005; 53 (1):6-9.
12. Davis RH. Aloe vera: A scientific approach. New York: Vantage Press; 1997.
13. Plaskett LG. The health and medical use of aloe vera. Tacoma, WA: Life Sciences Press; 1996.
14. Coats BC. The silent healer: A modern study of aloe vera. Garland, TX: B.C. Coats; 1979.
15. Gage D. Aloe vera: Nature’s soothing healer. Rochester, VT: Healing Arts Press; 1996.
16. Tello CG, Ford P, Iacopino AM. In vitro evaluation of complex carbohydrate denture adhesive formulations. Quintessence Int 1998; 29 (9):585-593.
17. Zickert I, Emilson CG, Krasse B. Streptococcus mutans, lactobacilli and dental health in 13-14-year-old Swedish children. Community Dent Oral Epidemiol 1982; 10 (2): 77-81.  
18. Bai KY, Reddy CD, Abu-Talib SH. Oral candidial carriage in young insulin dependent diabetics. J Ind Pedo Prev Dent 1995; 13 (1):20-23.
19. Kayaoghu G, Orstavik D. Virulence factors of Enterococcus faecalis: Relationship to endodontic disease. Crit Rev Oral Biol Med 2004; 15(5): 308-320.
20. Newman MG. Anaerobic oral and dental infections. Rev Infect Dis 1984; 6 Suppl 1:S107-S114.