لایه برداری پوست و هر آنچه باید درباره آن بدانید

در صورت نیاز به مشاوره تماس بگیرید 09129557140

این روزها روش‌های مختلفی برای زیبایی و سلامت پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد که یکی از آن‌ها لایه برداری پوست است. برای انجام لایه برداری پوست از مواد مختلفی استفاده می‌شود که هریک از آن‌ها تاثیرات ویژه‌ای روی پوست به همراه دارد. لایه برداری پوست حتما باید زیر نظر متخصص با تجربه انجام شود تا نتایج مطلوبی را برای پوست فرد به همراه داشته باشد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا مراحل لایه برداری، مزیت‌های آن و هر آنچه درباره آن باید بدانید را با هم بررسی کنید.

لایه برداری پوست چیست؟

لایه برداری پوست فرآیندی است که در آن سلول‌های مرده از سطح پوست برداشته می‌شوند. برای لایه برداری از دو روش فیزیکی خانگی (مانند اسکراب‌ها) یا کلینیکی (مانند میکرودرم ابریژن) استفاده می‌شود که در آن با شیوه‌های خاصی سطح پوست ماساژ داده می‌شود تا سلول‌های مرده از پوست ساییده و کنده شوند.

خواص لایه برداری پوست

لایه برداری پوست خواص و مزیت‌های بسیاری برای فرد به همراه دارد که از جمله آن‌ها عبارتند از:

  • لایه برداری پوست درخشندگی و بهبود استفاده از تاثیرات محصولات مراقبت از پوست را به همراه دارد زیرا با از بین رفتن سلول‌های مرده و باعث می‌شود که کرم‌ها و سایر محصولات موضعی مراقبتی به بهترین حالت جذب پوست شوند.
  • لایه برداری پیشگیری از انسداد منافذ پوستی، کاهش آکنه‌ها و جوش‌ها را به همراه خواهد داشت.
  • لایه برداری باعث افزایش تولید کلاژن پوست می‌شود. کلاژن عاملی است که زیبایی، درخشش و جوانی پوست فرد را به همراه دارد و از ایجاد چین و چروک روی پوست جلوگیری می‌کند.

چه کسانی نباید لایه برداری انجام دهند؟

افرادی که روی پوست خود آکنه دارند برای انجام لایه برداری حتما باید با پزشک متخصص مشورت داشته باشند. همچنین در صورتی که فرد دارای آکنه مزمن یا کیستیک باشد، نیز لایه برداری پوست او را ملتهب کرده و باعث التهاب بیشتر صورت می‌شود و ممکن است جای آکنه به صورت لکه‌های تیره پوستی روی پوست باقی بماند. افرادی که روی پوست خود هرگونه زخم، آفتاب سوختگی، آسیب یا عفونتی دارند نیز باید از لایه برداری خودداری کنند.

انواع لایه برداری پوست

همانطور که اشاره شد، لایه برداری پوست در دو روش فیزیکی و شیمیایی انجام می‌شود که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد:

1. لایه برداری فیزیکی پوست

لایه برداری فیزیکی نسبت به لایه برداری شیمیایی قدمت بیشتری دارد. در واقع کیسه‌های لیف حمام که از قدیم در ایران استفاده می‌شدند، به نوعی ابزاری برای لایه برداری فیزیکی بوده‌اند. برای لایه برداری فیزیکی کافی است از یک لیف یا اسکراب استفاده کرده و آن را به صورت دایره وار روی صورت کشید تا لایه‌های پوست به آرامی از سطح آن جدا شوند. مزیتی که لایه برداری فیزیکی دارد، آن است که به سادگی انجام می‌شود. برای برای انجام لایه برداری فیزیکی در خانه می‌توان از اسکراب‌های آماده یا از شیوه‌های ساخت اسکراب خانگی که به فراوانی در اینترنت موجود است بهره گرفت. همچنین لیف‌ها، پن‌ها یا پدهای لایه بردار نیز گزینه‌های مناسبی هستند. اسکراب‌ها در داروخانه و فروشگاه‌های لوازم آرایشی موجود هستند و به صورت کرم بوده که باید متناسب با نوع پوست خود آن‌ها را تهیه کنید. علاوه بر آنکه لایه برداری فیزیکی پوست را می‌توان در خانه انجام داد، انجام این روش درمانی در کلینیک‌های تخصصی پوست و مو نیز به دو روش انجام می‌شود:

  • میکرودرم ابریژن: روشی برای لایه برداری پوست بوده که با استفاده از کریستال‌هایی بسیار ریز یا دستگاه نوک الماسی انجام می‌شود. در این روش درمانی برای سفت کردن، رفع خطوط ظریف، یکدست کردن بافت سفت کردن و رنگ پوست و از بین بردن برخی از لکه‌های پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • هیدرودرم ابریژن: این روش درمانی مشابه میکرودرم ابریژن است ولی بدون نیاز به کریستال لایه برداری را انجام می‌دهد و با ماساژ پوست جوانسازی پوست را به همراه دارد.

2. لایه برداری شیمیایی پوست

در لایه برداری شیمیایی از اسیدهای ضعیف، رتینول‌ و آنزیم‌هایی برای لایه برداری پوست استفاده می‌شود. این روش‌ها نیز مثل لایه برداری فیزیکی به دو شکل خانگی و کلینیکی قابل اجرا هستند.

انواع لایه بردارهای شیمیایی

بتا هیدروکسی اسیدها (BHA)

بتا هیدروکسی اسیدها، اسیدهای محلول در چربی هستند که توانایی نفوذ در عمق فولیکول‌های مو را دارد و می‌تواند باعث خروج چربی اضافی و سلول‌های مرده را از درون منافذ پوستی سود. این نوع اسید‌ها برای درمان آکنه و آسیب‌های پرتوهای مضر آفتاب استفاده می‌شوند.

رتینوئیک اسید رتینوئیک

اسید نوعی رتینوئید بوده و از جمله مشتقات ویتامین A به شمار می‌آید. رتینوئیک اسید نسبت به بتا هیدروکسی اسیدها لایه برداری عمقی‌تری انجام می‌دهد و برای رفع جای زخم یا اسکار، لکه‌ها و خطوط پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA)

آلفا هیدروکسی اسیدها شامل گروهی از اسیدهای محلول در آب هستند که از میوه‌های قندی استخراج می‌شود. این اسیدها باعث می‌شوند تا لایه‌ای از سطح پوست صورت برداشته شود تا سلول‌های جدید و یکدست‌تر از نظر رنگ جای سلول‌های قدیمی را بگیرند. این نوع اسیدها نسبت به دیگر اسیدها دارای عملکرد سطحی‌تری هستند.

سخن آخر

لایه برداری پوست از جمله اقداماتی که باید برای انواع پوست‌ها متناسب با نوع آن‌ها انجام شود تا جوانی و شادابی پوست را به ارمغان آورد. این روش درمانی باید با دقت بالایی انجام شود تا باعث آسیب به پوست نشود و سلامت آن را به همراه داشته باشد.