چگونه از افتادگی پوست در میانسالی جلوگیری کنیم

در صورت نیاز به مشاوره تماس بگیرید 09129557140

یکی از مشکلات رایج پوستی، افتادگی پوست در میانسالی است. عوامل مختلفی باعث بروز چنین مشکلی خواهد شد و راهکارهای متنوعی هم برای درمان یا جلوگیری از آن وجود دارد. در این مطلب ابتدا علت‌های بروز این اتفاق را بررسی خواهیم کرد و سپس راهکارهای درمان و جلوگیری از افتادگی پوست را خواهیم شناخت.

افتادگی پوست در میانسالی بر اثر چه عواملی روی می‌دهد؟

با افزایش سن پوست به آرامی صافی و استحکام خود را از دست می‌دهد. به تدریج افتادگی پوست شروع شده و چین و چروک‌ها و خطوطی در نقاط مختلف صورت و بدن مشاهده می‌شود. پوست هر ناحیه‌ای از بدن ممکن است دچار افتادگی شود اما تغییر فرم پوست صورت باعث کاهش زیبایی و افزایش سن ظاهری خواهد شد.

علت اصلی افتادگی و شل شدن پوست، کاهش سطح کلاژن است. کلاژن ماده اصلی برای استحکام و صلابت پوست است. با افزایش سن تولید این ماده در لایه‌ها و بافت‌های پوستی کاهش می‌یابد. بنابراین باید از مواد و روش‌هایی برای افزایش سطح کلاژن‌سازی استفاده کرد. با بیشتر شدن کلاژن‌ها دوباره پوست حالت ارتجاعی خود را به دست خواهد آورد و در نتیجه چهره فرد جوان‌تر خواهد شد.

روش‌های بسیار زیادی برای جلوگیری از افتادگی پوست در میانسالی وجود دارد. برخی از این روش‌ها کلینیکی بوده و برخی دیگر در خانه انجام می‌شود. روش‌های کلینیکی معمولا تاثیرگذاری بیشتری دارند اما دردسرها و هزینه بیشتری هم دارند. همچنین نتایج درمانی روش‌های کلینیکی اغلب پس از مدتی از بین می‌رود. در طرف مقابل روش‌های خانگی تاثیرگذاری کمتری داشته اما هزینه و زحمت کمتری هم خواهند داشت.

بیشتر افراد ترجیح می‌دهند ابتدا روش‌های خانگی را برای درمان افتادگی پوست در میانسالی آزمایش کنند. عده‌ای نیز قبل از مشاهده آثار میانسالی در پوست، تلاش‌هایی برای پیشگیری از این بحران انجام می‌دهند. فعالیت‌های ورزشی روزانه یا داشتن برنامه غذایی سالم از جمله راهکارهایی است که سبب افزایش سلامتی بدن و ارتقا سطح کلاژن‌سازی پوست خواهد شد. همچنین عدم مصرف دخانیات، الکل و فست‌فود نقش مهمی در سالم ماندن پوست دارد. در کنار این عوامل باید به آرامش روانی و دوری از استرس و نگرانی توجه ویژه‌ای داشت.

روش‌های خانگی درمان افتادگی پوست در میانسالی

اکثر روش‌های خانگی بر پایه ماسک‌ها طراحی شده‌اند. این روزها مصرف ماسک‌های طبیعی و بهداشتی بین بانوان و آقایان رایج شده است. مصرف مداوم ماسک‌های مفید باعث افزایش سطح کیفی و سلامت پوست شده و زیبایی چهره را افزایش می‌دهد. از همین رو باید ماسکی مناسب پوست خود پیدا کنید و آن را به طور مداوم روی صورت قرار دهید.

برای درمان افتادگی پوست در میانسالی باید از ماسک‌هایی حاوی روغن زیتون، نارگیل و آرگان استفاده کنید. در حال حاضر ماسک‌های بسیار متنوعی بر پایه این روغن‌ها ساخته شده‌اند. برای انتخاب سایر ترکیبات باید به خصوصیات پوست و شرایط زندگی و کاری خود توجه کنید. همچنین ماسک‌هایی که با استفاده از عسل، لیمو و تخم‌مرغ تهیه می‌شوند می‌توانند برای پوست‌های شل شده مفید باشند. برخی از افراد هم از خیار برای افزایش کلاژن‌های بافت‌های پوستی استفاده می‌کنند.

ماسک‌های خانگی کاربردهای متعددی دارند. از بین بردن آلودگی‌ها، شفاف کردن پوست، از بین بردن آسیب‌ها و عارضه‌هایی مثل جوش و آکنه، افزایش رطوبت لایه‌ها، کاهش چین و چروک‌ها و خطوط موضعی و افزایش لطافت پوست از جمله خواص ماسک‌های خانگی است.

روش‌های کلینیکی درمان افتادگی پوست در میانسالی

اگر میزان افتادگی پوست شدیدتر باشد یا فرد به هر دلیل بخواهد روش درمانی سریع و موثری را انتخاب کند، باید به سراغ درمان‌های کلینیکی برود. یکی از این روش‌ها، استفاده از لیزر است. لیزرها بافت‌های زیرین پوست را حرارت داده و باعث تحکیم بیشتر آن‌ها می‌شوند. نتیجه این اتفاق از بین رفتن چین و چروک‌ها و افتادگی پوست خواهد بود.

برخی از افراد نیز به کمک تزریق ژل این معضل را از بین می‌برند. ژل‌ها به زیر سطح پوست تزریق شده و باعث افزایش خاصیت ارتجاعی و سفت‌شدن پوست می‌شوند. میزان و نوع ژل باید با تشخیص پزشک و شرایط فرد مراجعه‌کننده تعیین شود.

یکی دیگر از روش‌های جدید و پیشرفته از بین بردن افتادگی پوست در میانسالی، هایفوتراپی است. هایفوتراپی به وسیله دستگاه‌های پیشرفته‌ای انجام می‌شود که قادرند سطح پوست و لایه‌های زیرین را تحت تاثیر قرار داده و ظاهر فرد را به کلی تغییر دهند.

پی‌آر‌پی، میکرودرم و فیشیال نیز سایر روش‌هایی هستند که در کلینیک‌ها به منظور درمان افتادگی پوست در میانسالی انجام می‌شود.

مقایسه روش‌های خانگی و کلینیکی درمان افتادگی پوست

روش‌های خانگی دردسرها و معضلات بسیار کمتری دارند. روش‌های کلینیکی معمولا نیاز به مراقبت‌های قبل و بعد از درمان دارند. از طرفی روش‌های کلینیکی ممکن است عوارضی را ایجاد کنند که گاهی درمان عوارض بسیار سخت و طاقت‌فرسا خواهد بود. در مقابل روش‌های خانگی اگر به صورت صحیح اجرا شوند تقریبا عارضه خاصی ندارند. باید دقت داشت که استفاده از ماسک‌های خانگی بدون توجه به نوع پوست و در فواصل زمانی کوتاه ممکن است حساسیت‌های مختلفی ایجاد کند.

از دیگر موارد مقایسه روش‌های خانگی و کلینیکی، مسئله هزینه است. واضح است که روش‌های خانگی هزینه بسیار کمتری نسبت به فرایندهای کلینیکی دارند. باید به این نکته نیز توجه کرد که درمان‌های کلینیکی تاثیرگذاری بیشتر و عمیق‌تری روی پوست خواهند داشت. همچنین نتایج درمان روش‌های کلینیکی سریعتر قابل مشاهده خواهند بود.

یکی از معایب درمان افتادگی پوست در میانسالی با استفاده از فرایندهای کلینیکی، موقتی بودن نتایج است. بازه‌های زمانی گوناگونی برای ماندگاری نتایج ذکر می‌شود اما اکثر متخصصان اذعان دارند هیچ روشی بیش از ۲-۳ سال تاثیرگذار نخواهد بود. تنها برخی از روش‌های تهاجمی که به کمک عمل‌های جراحی انجام می‌شود می‌تواند نتایج ماندگارتری داشته باشد.

با این حال نتایج ماسک‌ها و فرایندهای خانگی نیز دائمی نیستند اما اگر راهکارها به صورت دوره‌ای و مرتب انجام شوند، می‌توانند برای مدت طولانی پیری پوست و افتادگی موضعی را به تعویض بیندازند.

پیشگیری بهترین درمان است

بهتر است تا حد امکان از افتادگی پوست در میانسالی جلوگیری شود. در صورت مشاهده آثار افتادگی نیز باید در ابتدا از روش‌های خانگی و کم‌خطر بهره گرفت و در صورت عدم دریافت نتیجه مورد نظر، به سراغ مراکز درمانی و کلینیک‌ها رفت. انجام روتین پوست، مراقبت‌های غذایی، ورزش، خواب کافی، زندگی سالم و به دور از استرس و استفاده از شوینده‌ها و مواد آرایشی استاندارد بهترین راهکارها برای جلوگیری از افتادگی پوست در میانسالی است.