نحوه شستشوی پوست جوش دار چگونه است؟
در صورت نیاز به مشاوره تماس بگیرید 09129557140
متاسفانه برخی از افراد در سنین مختلف جوشهایی روی پوست خود مشاهده میکنند. این جوشها در نواحی مختلف بدن ظاهر میشوند اما بروز آنها روی صورت میتواند سبب خدشهدار شدن زیبایی چهره شود. شستشوی پوست جوش دار و رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از افزایش جوشها میتواند به مرور زمان باعث نابودی این عارضه پوستی شود.
نکات مهم در شستشوی پوست جوش دار
اگر جوشهایی در صورت و سایر نقاط بدن دارید، باید بدانید که عدم توجه نمیتواند راهحل موثری برای از بین رفتن آنها باشد. علاوه بر تعیین برنامه غذایی سالم، استفاده از مواد بهداشتی و آرایشی ضدجوش، مصرف داروها و عدم استفاده از مواد حساسیتزا، یادگیری و به کار بستن نحوه صحیح شستشوی پوست جوش دار میتواند کمک زیادی به از بین رفتن این دانههای پوستی کند.
در ادامه به برخی از مهمترین نکات مربوط به شستشو و مراقبت از پوست جوش دار میپردازیم.
استفاده از آب ولرم
شستشوی پوست با آب داغ حس بسیار خوبی ایجاد میکند اما میتواند بسیار مضر باشد. آب داغ چربیهای مفید پوست را از بین میبرد و به مرور پوست را خشک خواهد کرد. خشک شدن پوست سبب ایجاد چین و چروک و جوشهای سطحی خواهد شد. آب سرد نیز نمیتواند به خوبی آلودگیهای سطحی را از بین ببرد.
یکی از علتهای مهم بروز جوش در صورت بسته شدن منافذ پوستی توسط آلودگیها است. بنابراین برای شستشوی پوست جوش دار از آب ولرم استفاده کنید. آب داغ و آب سرد معایب خاص خود را دارند و هر کدام به طریقی سبب افزایش جوشها میشوند.
شستشوی کامل و باحوصله
شستشوی صورت نباید امری بیاهمیت تلقی شود. برای این کار وقت بزارید. اگر پوست شما حساس بوده یا دارای عارضههای مثل جوش است، حتما از ابزارهای شستشو مثل فیس براش استفاده کنید. این ابزار آلودگیها را بهتر از بین میبرند و به جوشها یا سایر ناراحتیها فشاری ایجاد نمیکند. یکی از علتهای افزایش جوش تحت فشار قرار دادن آنها و تکثیر سلولهای جوش در سطح پوست است.
برای شستشو از تونرها استفاده کنید
برای شستشوی پوست جوش دار استفاده از تونر میتواند بسیار کارگشا باشد. پوستهای جوش دار معمولا چربی بالایی دارند. به کمک تونرها میتوان این معضل را تا حدی برطرف کرد. بهتر است تونر انتخاب شده حاوی الکل نباشد. الکل بیش از حد پوست را خشک میکند.
در پایان شستشو حتما با استفاده از پنبه تونر را روی پوست بمالید تا چربیهای حاصل از آلودگیها و مواد آرایشی به طور کامل پاک شود.
پوست خود را دو بار در روز بشویید
شستشوی پوست جوش دار باید در نوبتهای زمانی مشخصی انجام شود. شستشو در ساعات اولیه صبح میتواند بسیار مفید باشد. همچنین شستشوی پوست جوش دار قبل از خواب به از بین رفتن چربیها و عدم نفوذ آنها به لایههای عمیق کمک خواهد کرد. در طول روز آلودگیها و چربیهای زیادی روی پوست انباشت میشوند و در صورت عدم شستشو پوست، در هنگام خواب به لایهها و بافتهای عمیق نفوذ میکنند.
همچنین در طول شب باکتریها و ترشحات زیادی در سطح پوست جمع میشوند. شستشوی پوست جوش دار در ساعات ابتدایی صبح سبب از بین رفتن این مواد مضر خواهد شد. باید دقت داشت که شستشوی بیش از حد به سلامت پوست کمک نخواهد کرد و اتفاقا سبب خشکی و آسیبپذیری بیشتر میشود. اگر تعداد دفعات شستشو بیش از حد باشد، بافتهای سطحی به مرور از بین میرود و پوست ضعیفتر و حساستر میشود.
استفاده از پاککنندههای مناسب
پاککنندههای ساده ممکن است جوشهای پوست را تحریک کرده یا به آنها فشار وارد کنند. به همین دلیل برای شستشوی پوست جوش دار باید از پاککنندههایی استفاده کرد که عاری از الکل یا روغنهای تحریککننده پوست باشد. روغنهای موجود در پاککنندهها سبب افزایش چربی سطحی پوست میشود. این اتفاق در ابتدا منافذ تنفسی پوست را میبنند و سپس باعث افزایش جوشها میشود.
اگر پوست شما دچار جوشهای زیاد و شدید است باید از پاککنندههای دارویی استفاده کنید. این پاککنندهها به کمک برخی باکتریهای مفید، سبب متوازن شدن سطح چربی و میزان بسته بودن منافذ پوستی میشوند. بدین منظور حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنید و از مصرف سرخود داروهای پوستی خودداری کنید.
اسکراب نمیتواند برای از بین برد جوش مناسب باشد
افراد زیادی تصور میکنند که اسکراب پوست میتواند باعث کاهش جوش شود. اسکراب سبب بسته شدن منافذ پوستی میشود و در نهایت التهابات، جوشها و آکنه را افزایش میدهد. اسکراب یا لایهبرداری باعث میشوند پوست نازک و حساس شود. به جای لایهبرداری مداوم و اسکراب میتوانید آلودگیها و لایههای سطحی را با حرکت دایرهای دست به آرامی پاک کنید. تماس پوست با برسهای اسکراب عامل مهمی در افزایش تعداد جوشها است.
با ملایمت با پوست رفتار کنید
پس از شستشوی پوست جوش دار یا در هنگام مصرف مواد شوینده، بسیار آرام و خونسرد با پوست رفتار کنید. ماساژهای شدید، استفاده از حولههای زبر، مصرف شویندههای قوی، تماس مداوم پوست با خشککنندهها و ... سبب تضعیف بافتهای سطحی پوست شده و در نتیجه آسیبهای بیشتری از جمله جوش بر روی صورت یا سایر نواحی مشاهده خواهد شد.
استفاده از لیمو
لیمو حاوی مقدار زیادی ویتامین C است. استفاده از این میوه کمک میکند تا جوشها سریعتر خشک شوند و چربی پوست کاهش پیدا کند. پس از شستشوی پوست جوش دار، به کمک یک تکه پارچه آب لیمو را به سطح صورت و سایر اعضای بدن بمالید. استفاده از پودر دارچین نیز میتواند تاثیرگذاری لیمو را افزایش دهد. این کار را قبل از خواب انجام دهید و پس از بیدار شدن، حتما نسبت به شستشوی مواد باقی مانده روی پوست اقدام کنید. دقت داشته باشید که لیمو یک ماده اسیدی است و استفاده بیش از حد از آن سبب خشک شدن پوست و تحریک زخمها و جوشها خواهد شد.
استفاده از صابونهای مخصوص شستشوی پوست جوش دار
نباید از صابونهای خشککننده پوست استفاده کرد. بهتر است از صابونهای آنتیباکتریال برای شستشوی پوست جوش دار استفاده نشود. این صابونها پوست را خشک کرده و ظاهر چهره را دهیدراته میکنند. برای پوستهای جوش دار صابونهای گیاهی انتخاب مناسبی خواهد بود. این صابونها به دلیل عدم برخورداری از مواد شیمیایی سبب خشکی پوست نمیشوند.
سخن آخر
در شستشوی پوست جوش دار باید از روش مناسبی استفاده شود زیرا این نوع پوستها بسیار مستعد و حساس هستند به همین دلیل ممکن است با استفاده از روش نا درست دچار مشکلاتی شوند. در مرکز تخصصی پوست و مو شانار اسکین درمان تخصصی جوش با استفاده از بروزترین متد و دستگاهها انجام میشود. با درمان تخصصی جوش میتوانید برای همیشه از جوشها رها شوید و پوست زیبا، شفاف و یکدست را به خود هدیه دهید.