عادت هایی که پوست را پیر می‌کنند

در صورت نیاز به مشاوره تماس بگیرید 09129557140

روند پیری در اکثر افراد متفاوت به نظر می‌رسد اما علائم خاصی از پیری وجود دارد که اگر قبل از 35 سالگی متوجه آن‌ها شوید، “زودرس” محسوب می‌شوند.
علائم پیری زودرس چیست؟
    لکه‌های ناشی از تابش خورشید
لکه‌های آفتاب، لکه‌های پیری و کبدی نیز نامیده می‎شوند. لکه‎های مسطحی بر روی پوست شما هستند که ناشی از قرار گرفتن مداوم در معرض آفتاب است.
این لکه‌های رنگی پر رنگ ممکن است در صورت، پشت دست یا بازو ایجاد شود.
این لکه‌ها در 40 سالگی یا پس از آن ظاهر می‎شوند. افراد با پوست روشن‌تر مانند فیتزپاتریک “Fitzpatrick” نوع 1 و 2 ممکن است این تحولات لکه خورشیدی را زودتر تجربه کنند.
    خشکی یا خارش پوست
خشکی یا خارش پوست (خشکی پوست) ممکن است بیشتر اتفاق بیفتد به این دلیل که پوست نازک شده بیشتر در معرض کمبود آب است.
لکه های پوستی
در نزدیکی 40 سالگی ممکن است متوجه شوید که پوست شما خشک و مستعد پوسته پوسته شدن است.
    چروک یا افتادگی
با ورود به سن 30 سالگی، پوست تولید کلاژن را کاهش می‌دهد؛ کلاژن پروتئینی است که به پوست فرم می‌دهد. کلاژن همان چیزی است که به پوست شما کمک می‌کند حالت ارتجاعی داشته باشد و در خلال چاق و لاغر شدن، تغییرات کمتری بکند.
با کمتر شدن کلاژن در پوست، چروک و افتادگی به راحتی اتفاق می‌افتد. این اتفاق ممکن است بیشتر در نواحی اطراف عضلات پر استفاده مانند پیشانی یا اندام‌هایی که بیشتر در معرض آفتاب هستند، مشاهده گردد.
سنی که افراد برای اولین بار متوجه چین و چروک می‌شوند متفاوت است و استاندارد کمی برای زمان “زودرس” آن وجود دارد.
گاهی این امکان وجود دارد که پیری نقشی در این موضوع نداشته باشد و علت آن کم آبی و خشک شدن پوست باشد.
عادت هایی که باعث پیری زودرس پوست شما می شوند
کم‌خوابی
خواب که برای دریافت انرژی و تمرکز ضروری است، تأثیر چشمگیری بر رنگ پوست دارد. در طول شب، پوست در وضعیت بازسازی قرار می‌گیرد. در این وضعیت نه‌تنها پوست خودش را درمان می‌کند بلکه به‌دلیل تغییر pH و جریان خون، مواد و ترکیبات ضدپیری بهتر به آن نفوذ می‌کنند. پس اگر از بی خوابی یا کم خوابی رنج می‌برید، به دنبال راهی برای درمان باشید.
خوابیدن روی صورت
وضعیت جنینی ممکن است خیلی راحت باشد اما برای پوست خوب نیست! خوابیدن روی شکم هم همین‌طور. قرار گرفتن صورت روی بالش در طول دست‌کم ۸ ساعت خواب شبانه طی سال‌های طولانی، می‌تواند به پوست آسیب برساند و چین‌وچروک ایجاد کند.
عادت کنید که به پشت بخوابید. این کار از پف صورت جلوگیری می‌کند. ورم صورت در درازمدت باعث کشش پوست و ایجاد چروک می‌شود. اگر نمی‌توانید این عادت را ترک کنید، از روبالشی‌های ساتن یا ابریشمی استفاده کنید که لطیف‌اند و اثر کمتری روی پوست می‌گذارند.
اضطراب همیشگی
اگر همیشه نگران باشیم یا خواب کافی نداشته باشیم، بدن هورمون استرس ترشح می‌کند. هورمون استرس باعث پیری زودرس می‌شود. کورتیزول نوعی هورمون استرس است که باعث تخریب کلاژن می‌شود. با از بین رفتن کلاژن، پوست‌مان افتاده، چروک و متورم می‌شود. به‌علاوه اگر همیشه مضطرب و در وضعیتِ گریز باشیم، مواد غذایی و اکسیژن کمتری به پوست می‌رسد. نگرانی مزمن می‌تواند به شکل‌گیری خط اخم بینجامد. سعی کنید به دنبال شناسایی دلیل اضطراب‌تان و روش‌هایی برای درمان آن باشید.
شست‌وشو با صابون
صابون، چربی طبیعی پوست را از بین می‌برد. هرچند خشکی پوست چروک را بیشتر نمی‌کند اما باعث می‌شود بیشتر به چشم بیاید. خطوط و چین‌‌وچروک در پوست مرطوب کمتر به چشم می‌آیند. به‌علاوه، پوست خشک نمی‌تواند در برابر عوامل حساسیت‌زا و میکروب‌ها از خودش مراقبت کند.
پوست را با پاک‌کننده‌های بدون صابون بشویید و پس از آن به پوست مرطوب کرم بزنید. همچنین آب کافی بنوشید تا پوست کم‌آب نشود.
رژیم غذایی ناسالم
آنچه می‌خوریم بر ظاهرمان تأثیرگذار است؛ البته این موضوع تازه‌ای نیست. رژیم نامناسب باعث می‌شود مواد غذایی موردنیاز به بدن نرسد. اما کار به اینجا ختم نمی‌شود. رژیم غذایی ناسالم، به‌ویژه رژیمی که حاوی مقدار زیادی شکر است، برای پوست خوب نیست. مولکول‌های شکر به پروتئین‌های الاستین و کلاژن می‌چسبند و در طول فرایندی به نام گلیکاسیون، نوعی رادیکال آزاد تولید می‌کنند. رادیکال‌های آزاد باعث ورم، تخریب کلاژن و الاستین پوست می‌شوند.
دریافت ناکافی میوه و سبزیجات هم می‌تواند باعث پیری شود. بدن ما بدون آنتی‌اکسیدان و مواد معدنی موجود در میوه‌ها و سبزیجات نمی‌تواند با آسیب رادیکال‌های آزاد مقابله کند. در نتیجه، نشانه‌های پیری زودتر آشکار می‌شوند. برخی پژوهش‌ها نشان داده‌اند افزایش مصرف میوه و سبزی حتی می‌تواند باعث افزایش رنگ در پوست شود، افزایش رنگی که با درخششی سرخ‌گون همراه است!